Results 1 to 5 of 5

Thread: Error loading calibration/binary in MPTuner

  1. #1
    Mitsu booster
    Join Date
    Mar 2018
    Location
    Estonia
    Posts
    4

    Error loading calibration/binary in MPTuner

    Hello

    I am new to MPTune, but i have couple Shelby Daytonas i am tinkering with.
    Ive just installed+updated the program and for some reason i can not load any calibration nor bin.
    When i try to open a calibration or bin i will get:
    1) Load Errors message, after pressing OK i have another message
    2) Unable to load calibration file, code line tracker is 2; Input string was not in correct format

    I have this problem on both laptop and PC. Running Win7

    It also generates error file to the folder witch reads:
    fuel parms could not be loaded. used defaults
    --
    Just now i tested running a virtual computer with a fresh winXP, exactly same issue.
    I will try changing regional settings.

    Ive attached couple screenshots.
    Thanks!

    Last edited by JohanT; 03-07-2018 at 04:25 PM.

  2. #2
    Mitsu booster
    Join Date
    Mar 2018
    Location
    Estonia
    Posts
    4

    Re: Error loading calibration/binary in MPTuner

    Allright, i can open the template files and BIN.
    Still some error message but more or less allright now.

    Problem was with language/regional settings, witch i needed to change to English (US)

  3. #3
    Supporting Member II Turbo Mopar Contributor
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    toronto
    Posts
    1,007

    Re: Error loading calibration/binary in MPTuner

    welcome to the forum!
    Regards,
    Miles

    DD '87 Sundance T1, 12PSI, SLH with rear disks
    '87 CSX #432

  4. #4
    Mitsu booster
    Join Date
    Mar 2018
    Location
    Estonia
    Posts
    4

    Re: Error loading calibration/binary in MPTuner

    Thank you!
    I have couple photos of my Daytonas:
    http://www.tqhq.ee/forum/viewtopic.php?tid=47087

    Needless to say i am a big fan and found site after watching Drag Week footage from a certain 12sec minivan

    Regards and sorry for offtopic
    Johan
    Last edited by JohanT; 03-08-2018 at 09:21 AM.

  5. #5
    turbo addict
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Salt Lake City UT
    Posts
    1,590

    Re: Error loading calibration/binary in MPTuner

    I get the error message every time, I just assume it is normal, good luck tuning

Similar Threads

  1. Error loading when I load a cal in MPtuner
    By TFmech in forum EFI Tuning
    Replies: 5
    Last Post: 09-21-2017, 10:45 AM
  2. MPTune not loading .BIN file...
    By LeBaronMike in forum EFI Tuning
    Replies: 7
    Last Post: 07-16-2017, 01:10 AM
  3. WANTED: '85 Lower Chip Binary...
    By ShelGame in forum ECU Code Repository
    Replies: 4
    Last Post: 05-03-2011, 01:49 PM
  4. Urgent Help needed with binary reading....
    By MopÓrBCN in forum EFI Tuning
    Replies: 12
    Last Post: 08-14-2008, 09:59 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •